Terapija

Družinska terapija je oblika psihosocialne pomoči družini, ki računa na moč družine, na sodelovanje družinskih članov. Usmerjena je v to, da mobilizira vse, kar je v družini dobrega: čustva, odgovornost, povezanost ... v pomoč enemu ali vsem.

Če vidimo težavo otroka, ki je v stiski med šolo in družino, povabim vso družino, da vsi skupaj, skozi izkušnjo, ki jo omogoča pogovor, ustvarimo definicijo tega, kaj bi hoteli in kaj bo kdo prispeval.

"Družinska terapija omogoča, da tisto, kar ti je pomembno, poveš tistim, ki so zate pomembni, poveš v krogu, v katerem živiš svoje življenje in kjer to najbolj šteje."

Walter Kempler 

Na terapijo povabimo vse in vsak lahko vstopi v ta varen prostor. Nato skupaj gledamo, kako kdo kaj doživlja, razume, se čudimo in smo presenečeni. In kar nenadoma vidimo, da so med raznolikostmi steze in alternativne poti, da obstajajo možnosti ubeseditve nemega ...

  • Izkustvena družinska terapija Walterja Kemplerja združuje tudi sistemske prvine. Izkustvena družinska terapija namreč namenja veliko pozornost lastnemu odzivu, doživljanju in razumevanju konkretne situacije. Kemplerjev terapevt je torej pomemben akter terapije; z družino deli svoja občutja ob spopadanju z določeno situacijo.

V okviru Zavoda Aleksandra, deluje kemplerjev terapevt, več na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Otroček se postavi na noge, naredi korak, preplavita ga zmagoslavje in radost. In se zvrne na nos.

To je vzorec za vse, kar ga še čaka v življenju! Toda učite se od osuplega otroka. Postavite se spet na noge. Navsezadnje boste le prišli do kavča.

 

Pam Brown (roj 1928)

User Login

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information