Izobraževanje

V letu 2017 program izobraževanja staršev delno sofinancirata MOL in MDDSZEM.

 

 

 

MODEL STRUKTURNE ANALIZE SOCIALNEGA VEDENJA (SASV model)

Napredne šole se sistematično in multidisciplinarno posvečajo odpravi zaostrenih pogojev odraščanja. Mladost je pogosto opredeljena kot težavno življenjsko obdobje, tako za mlade kot za njihove starše in učitelje, še posebej takrat, ko se srečuje z nasiljem. 
Marsikateri otrok in mladostnik, ki ga učitelji srečujejo pri svojemu delu kaže simptome različnih osebnostnih motenj, ki pa so bolj ali manj splošna človeška lastnost. Kdo ni kdaj pa kdaj kazal znakov razdraženosti, spremembe razpoloženja, užaljenosti zaradi kritike, zaskrbljenosti, okrutnosti, pretirane zagnanosti, lenobe, želje po pretirani intimnosti, želje po nadzoru…?

Eno od orodij, s katerim je možno opredeliti, definirati socialno vedenje posameznika v odnosu do sebe in drugih je strukturna analiza socialnega vedenja (SASV).

SASV model predpostavlja, da je vedenje posameznika povezano z medosebnim in notranjim vzorcem, ki ga je mogoče jasno opredeliti. Edini pogoj je, da gre za medosebno interakcijo ali za odnos posameznika do abstrakcij in simptomov.

Predavanje se sestoji iz teoretičnega spoznavanje modela, vaj po modelu in dela na konkretnih primerih. Seveda se predavanje lahko prilagodi v kateri koli obliki,odvisno od želja posameznih organizacij.

Izobraževanje izvaja Radovan Radetić, univ. dipl. sociolog, družinski mediator in družinski terapevt, ki vam je na voljo za več informacij na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

User Login

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information